3 “Geheime” voordelen van zonne-energie

3 voordelen van zonne-energie waar niet veel mensen van af weten, maar net zo belangrijk zijn!

We weten allemaal dat zonne-energie een onbeperkte hernieuwbare energiebron is die geen CO2-uitstoot of andere gassen produceert, omdat het geen brandstof verbruikt of andere bronnen, zoals water of wind, nodig heeft. Dit is een van de meest interessante systemen om energie te produceren vanuit milieuoogpunt. Maar er zijn nog andere voordelen van zonne-energie die niet zo duidelijk zijn, maar die net zo belangrijk zijn bij de keuze van het ene of het andere systeem. Hier zijn er een paar:

1. Minder energieverlies bij langeafstandstransporten

De verliezen tijdens het transport en de distributie van energie nemen toe met de afstand tussen de productie- en leveringspunten. Hoewel deze verliezen niet erg groot zijn, zijn ze wel van invloed op de prestaties van de installatie in dichtbevolkte gebieden.

Bij de individuele installatie van fotovoltaïsche panelen op daken worden de afstanden daarentegen drastisch verkleind, wat de efficiëntie van de elektrische installatie ten goede komt.

2. Geen energieproductiekosten

Zoals we al eerder zeiden, heeft zonne-energie geen externe voorziening nodig om te werken, dus de onderhouds- en energieproductiekosten zijn vrijwel nihil. De enige kosten die verbonden zijn aan het gebruik van zonne-energie zijn de productie en installatie van de componenten. Dit betekent dat er ondanks de grote initiële investering geen extra kosten verbonden zijn aan het gebruik ervan, zodat de installatie snel wordt terugverdiend.

3. Veelzijdige installatie

De eenvoudige en eenvoudige installatie betekent dat de installatie bijna overal kan worden geïnstalleerd, waarbij zowel verticale als horizontale ruimten zonder specifieke toepassing kunnen worden benut. Dit aspect, samen met de modulariteit en flexibiliteit van het systeem, vergemakkelijkt de installatie van kleinschalige zonneprojecten met als bijkomend voordeel dat de installatie kan worden uitgebreid in functie van de behoeften op eender welk moment.

Maar het meest interessante voordeel is de mogelijkheid om elektriciteit te leveren op afgelegen locaties, waar de kosten voor het installeren van elektrische distributielijnen te hoog of onhaalbaar zijn.

Wil je ook zonnepanelen installeren? Kijk op https://werkenbijzonmaat.nu/ voor vacatures.

1 Reactie

Voeg toe

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.