Het inrichten van je nieuwe huis is zeker leuker dan het instellen van veiligheidsmaatregelen. Maar inbrekers slaan elke eenentwintig seconden toe, dus de beveiliging van je huis moet een topprioriteit zijn. Om je te helpen terug te keren naar de leuke dingen die je wilt doen naast je nieuwe huis te beveiligen, zijn hier vier eenvoudige dingen die je meteen kunt doen.

Een beveiligingssysteem instellen

Je nieuwe woning moet een vorm van een beveiligingssysteem hebben, of het nu een basis doe-het-zelf systeem is of een alarmsysteem dat wordt geleverd met professionele bewaking en domotica. Tegenwoordig zijn er voor elk budget en elk beschermingsniveau voldoende mogelijkheden voor de beveiliging van uw huis. Kies een systeem uit waar je je prettig bij voelt, en evalueer de behoeften van je buurt en je huis. Je kunt contact opnemen met je lokale politie-afdeling voor statistieken over criminaliteit in de buurt en helpen bij het uitvoeren van een evaluatie van de veiligheid van je huis.

Vergrendel de ramen

Deuren en ramen zijn de meest voorkomende ingangen voor inbrekers. Helaas zijn de vergrendelingen van de fabrikant op de ramen niet altijd effectief en soms zijn ze ronduit zwak. Als je niet van de blikken van je raamsloten houdt, versterk dan de beveiliging met sloten of sleutelhendels. Maar je hoeft daar niet te stoppen. We hebben nog een aantal andere goede idee├źn om je ramen inbraakwerend te maken.

  • Versterk het glas met raam veiligheidsfolie.
  • Installeer raam- of glasbreuksensoren.

Gerelateerd: Geld besparen als student – 7 manieren om geld te besparen

Beveilig de deuren

Controleer al je buitendeuren om er zeker van te zijn dat de deurkozijnen sterk zijn, de scharnieren beschermd zijn en – als je deur een postsleuf heeft – dat iemand er niet doorheen kan om de deur te openen. Hier zijn de snelle versterkingen die wij aanraden om je te helpen bij het versterken van deze vitale toegangswegen.

  • Upgrade naar slimme sloten.
  • Verhoog de veiligheid met een video-intercombel.

Verlicht het landschap

Vandalen, inbrekers en andere criminelen staan niet graag in de schijnwerpers. Houd slechte mensen op afstand met voldoende buitenverlichting. Plaats verlichting rond je voor- en achtertuin, langs paden en in de buurt van de garage en andere buitenstructuren. Niet alleen maak je indringers schichtig, je verkleint ook het risico op een struikeling bij het betreden van de trap naar voren. Maak je outdoor veiligheidsverlichting nog effectiever met deze tips.

  • Gebruik bewegingsgestuurde verlichting.
  • Zet buitenverlichting op een timer.