Geef minder uit

  1. Laat entertainment, restaurants en onnodig winkelen achterwege. Gebruik bijvoorbeeld kortingscodes zoals Ubereats kortingscode. Hiermee bespaar je geld tijdens het eten bestellen.

Wees je bewust van andere manieren waarop je de neiging hebt om te besteden voor de lol. Misschien ben je een sport-junkie die naar elke thuiswedstrijd gaat, of misschien geniet je van een goede online shopping spree. Misschien vind je het leuk om te versieren en op te knappen of om grote groepen in je huis te vermaken. Om te sparen, zoek naar goedkope manieren om je te vermaken.

  1. Evalueer de noodzakelijke uitgaven. Breng wat tijd door met uw budget. Maak kennis met categorieën zoals boodschappen, kleding, luiers en gas. We hebben het over gebieden die je niet kunt knippen, maar kan bezuinigen.
  2. Bestudeer uw rekeningen opnieuw. Waarschijnlijk zijn uw maandelijkse vaste rekeningen van de “set it and forget it” variant. U koos uw plannen jaren geleden en gewoon niet na te denken over hen nu.

Log in op de online accounts voor uw mobiele telefoon, kabel- of internetprovider, autoverzekering, levensverzekering en gymnastiek lidmaatschap. Onderzoek hoeveel u betaalt, de voordelen van de dienst die u betaalt voor, en hoeveel u daadwerkelijk gebruik maken van deze voordelen. Neem contact op met een vertegenwoordiger van de klantenservice of een onafhankelijke verzekeringsagent om betere deals te onderhandelen of te overwegen om te annuleren waar u kunt.

Goed je geld beheren

  1. Begin met budgetteren. De eerste keer dat u een budget maakt, zult u waarschijnlijk geld vinden waarvan u niet wist dat u het had. Zonder budget geven we vaak onzorgvuldig geld uit. Na een paar euro hier of een paar twintiger jaren daar, hebben we geen idee waar ons geld gebleven is.

Met een budget geef je elke euro een naam. Bepaal hoeveel geld je per maand kunt besparen en doe dat eerst. Kijk  dan naar de rest van het geld waar het naartoe moet.

Verhoog je inkomen

  1. Aan het werk. Een van de beste manieren om snel geld te besparen is natuurlijk om er meer van mee naar huis te nemen. Praat, indien nodig, met je baas, voor goedkeuring om overuren te maken. Het tijdelijk verhogen van uw uren kan net de stimulans zijn die u nodig heeft.
  2. Bied uw diensten aan. Misschien wilt u het eenvoudig houden terwijl u werkt om meer geld te verdienen. Door diensten aan te bieden aan uw buren en de gemeenschap, kunt u uw planning en het bedrag dat u binnenbrengt controleren.

Haal het woord er online uit, zoals via uw lokale Facebook-groep. Je kunt oppassen, tuinwerk doen, huizen schoonmaken, kelders organiseren, helpen met boodschappen doen of eten maken. Doel voor elke taak die mensen nodig hebben, maar die ze niet willen doen  of gewoon niet de tijd hebben om te doen. Dat is waar uw extra geld is.