Het maken van een beslissing zo groot als het kiezen van een bank voor uw huis kan komen met vele micro-beslissingen. Ten eerste, natuurlijk, is het of u de vorm leuk vindt of niet. Dan komen comfort en kwaliteit. Echter, een cruciaal onderdeel van het besluitvormingsproces moet zijn om de juiste bekleding voor u te kiezen. Hoewel we wensen dat er één stof was met alle voor- en nadelen van dien, heeft elke optie ontegenzeggelijk voor- en nadelen. Het gaat er gewoon om te beslissen wat het beste werkt voor uw levensstijl en locatie.

Om u te helpen bij het maken van stofbeslissingen, hebben we het onderzoek voor u gedaan. Ga naar voordeelstoffen.nl/meubelstoffen.html voor meer informatie.

Hieronder delen we onze voors en tegens voor fluwelen bekledingsstoffen.

Fluwelen meubelstof

Fluweel is een zeer populaire bekleding voor banken en stoelen – de glans en het zachte gevoel maken het een zeer comfortabele optie voor het zitten. Niet alle velours is echter hetzelfde – hoe geschikt het is voor uw specifieke behoeften hangt af van de samenstelling van de stof.

Het dutje fluweel (de richting van de vezels) geeft het zijn glans. Door de twee tonaliteiten van fluweel geeft het meubilair diepte en een luxueuze uitstraling.

Om de kwaliteit van een fluweel te bepalen, controleert u de achterkant van de stof. Hoe dicht geweven de drager is, hoe hoger de kwaliteit.

Zijdefluweel is het gladste van alle fluweelsoorten. Hoewel het luxueus is, is het een meer delicate optie, daarom niet geschikt voor stukken met een zwaarder verkeer.

Katoenfluweel is gemakkelijk te pletten, dus het is het beste om een fluweel te vinden dat een katoenmix is.

Mohair staat aan de top als het gaat om fluweel – gemaakt van de vacht van Angora geiten, het is zeer duurzaam, is bestand tegen vuil en heeft deze illustere gloed die door zo velen wordt begeerd. Het nadeel van mohair is dat het erg duur is.

Velvetten van cellulose (modal, rayon en viscose) voelen zeer zacht aan en hebben een diepe glans.

Synthetisch velours van voornamelijk polyester komt veel voor omdat het niet vervaagt of verplettert. Het ontbreekt ze echter aan ademend vermogen en die weelderigheid van andere fluwelen opties.

Voordelen

  • Zacht aanvoelend: er gaat niets boven de zachtheid van een fluwelen gestoffeerd meubelstuk.
  • Ze hebben een glans: fluweel wordt door veel designliefhebbers begeerd om de diepte die het geeft aan de stoffering. De tweekleurigheid ervan, geeft het meubel een dimensie.

Nadelen

  • Ze moeten regelmatig worden gestofzuigd: fluweel trekt stof aan, dus er moet regelmatig worden gestofzuigd om de ophoping van stofdeeltjes en vuil te voorkomen. Als u een huisdier heeft, is het misschien niet de beste optie, tenzij u een kleur vindt die vergelijkbaar is met de vacht van uw huisdier.
  • Moeilijk te reinigen: naast het regelmatig stofzuigen als u uw fluwelen bank of stoel wilt schoonmaken, zult u een professional moeten zoeken. In tegenstelling tot katoen en linnen kunt u het gewoon in de machine gooien om te worden gewassen.

Lees ook: Is bijles goed voor jou? 5 Vragen om te overwegen