Voorkom tandbederf

Tandartsen kunnen snel tandbederf vaststellen – de vernietiging van de buitenste laag van uw tanden door suikerhoudende voedingsmiddelen. Deze aandoening kan om de zes maanden verergeren aangezien tandplak zich ophoopt en uw tanden langzaam verpest worden. Twee keer per jaar een bezoek aan uw tandarts bijvoorbeeld bij Tandarts Zoetermeer voorkomt dat het tandbederf uw tanden beschadigt, zodat u uw mondgezondheid kunt verbeteren en de effecten van opbouwende tandplak kunt omkeren. Als u deze aandoening echter onbehandeld laat, veroorzaakt dit vaak pijn en gaatjes in het tandvlees en kan het tandvlees zelfs geïrriteerd raken.

Stop tandvleesaandoeningen

Uw tandarts kan de eerste tekenen van tandvleesaandoeningen zien, ruim voordat het een ernstig probleem wordt. Op deze manier kunt u het probleem aanpakken voordat het erger wordt en uw tanden in de toekomst beter beschermen. Indien onbehandeld veroorzaakt tandvleesaandoeningen dat uw tandvlees rood en gezwollen wordt en kan het zelfs pijnlijk zijn om uw favoriete eten en drinken te consumeren. Een goede tandarts zal u manieren voorstellen om tandvleesaandoeningen te voorkomen, waaronder regelmatige reiniging door een mondhygiënist, flossen, slingeren met mondwater en goed poetsen.

Voorkom tandplak

Tandplak is een kleverige aanslag die zich vasthecht aan je tanden en tandvlees en zit vol schadelijke bacteriën. Wanneer tandplak zich op uw tanden ophoopt, kan het resulteren in tandsteen, die de tanden verkleurt. Er zijn meerdere oorzaken van tandplak, waaronder onregelmatig poetsen. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf volwassenen hun tanden niet twee keer per dag poetst, terwijl één op de tien mensen regelmatig vergeet hun tanden te poetsen. Twee keer per jaar een bezoek aan uw tandarts voorkomt echter plakvorming en laat uw tanden in een schonere, gezondere conditie achter.

Bespaar geld in de toekomst

Het vroegtijdig signaleren van orale problemen kan u op de lange termijn meer geld besparen. Regelmatig onderhoud en verzorging van uw tanden en kiezen vermindert de kans op tandvleesproblemen en tandbederf en u hebt minder vaak dure tandheelkundige werkzaamheden nodig, zoals het trekken van tanden en kiezen. Als u om de zes maanden naar uw tandarts gaat, kunt u dure behandelingen vermijden en wordt u in de toekomst niet met een onverwachte rekening geconfronteerd

Verbeter uw glimlach

Oogverblindend parelwit is niet langer het domein van de filmsterren. Een bezoek aan uw tandarts helpt u regelmatig om uw eigen glimlach te verbeteren, met een aantal behandelingen die uw tanden zullen bleken, verhelderen en reinigen.

Door twee keer per jaar een  bezoek te brengen aan uw tandarts kan u geld besparen, uw glimlach verbeteren, plak en tandbederf voorkomen en tandvleesproblemen voorkomen.