Als student heb je weinig inkomsten, en veel uitgaven. Hierdoor hou je weinig geld over aan het eind v.d. maand. Daarom deze bespaar tips

1. Onnodige uitgaven vermijden

Probeer geen wandelingen te maken door winkelcentra, want er zijn overal verleidingen. Als u het winkelcentrum bezoekt, is het mogelijk dat u overweegt om alleen op basis van de prijs en niet op basis van de noodzaak een verkoopartikel te kopen.

2. Gebruik coupons

Leren hoe je coupons en kortingscodes moet gebruiken is cruciaal tegenwoordig. Je hoeft geen extreme couponer te worden, maar als je de gewoonte krijgt om nu te couponeren via https://kortingsboncode.nl/, kun je een vaardigheid opdoen die je voor de rest van je leven heel nuttig zult vinden.

3. Gebruik contant geld

Vergeet niet dat het leven van een studentenlening bestaat uit het geleende geld. Dat betekent dat je schulden hebt – ga niet verder in de schulden door overbesteding.

Vermijd het gebruik van creditcards, en gebruik alleen contant geld en pinpas. Dit zorgt ervoor dat u zich altijd bewust bent van uw geldbestedingsgewoonten en dat u niet meer geld uitgeeft dan u heeft.

4. Bij je ouders blijven

Wonen op de campus/residentie in het eerste jaar kan je eerste keuze zijn, maar je moet er wel serieus aan denken om gewoon thuis te blijven (als je school binnen een redelijke afstand is om te rijden of te reizen). Dit zal natuurlijk helpen met uw levensonderhoud.

LEES OOK: Tips om als ZZP’er een heleboel geld te besparen

5. Beperk het feesten

We weten allemaal dat het leven op universiteiten en hogescholen vaak gepaard gaat met feesten. Indien mogelijk, vermijd/beperk avonden uit in een bar of club en vergeet niet rekening te houden met plaatsen die geen toegangskosten in rekening brengen. Een alternatieve optie zou een huisfeest zijn.

6. Maak gebruik van je studenten ID

Veel retailers hebben studentenkorting die niet geadverteerd wordt. Zolang je je studenten identificatie ten allen tijde in je portemonnee hebt, kun je aan de kassa vragen of ze bij het afrekenen studentenkortingen aanbieden of niet. Het ergste wat ze kunnen zeggen is nee, dus vraag het altijd!

7. Huren met kamergenoten

Als het niet mogelijk is om bij je ouders te wonen, zoek dan naar huisgenoten waar je mee kan samenwonen. Probeer niet alleen te wonen, simpelweg omdat appartementen heel prijzig kunnen zijn en kamergenoten echt kunnen helpen met het splitsen van de kosten van levensonderhoud.