Voor velen zijn veiligheids- en werkschoenen een noodzakelijk en belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. De meeste werknemers brengen lange uren op hun voeten door in hun veiligheids- en werkschoenen. Daarom is het essentieel om het juiste paar te vinden. Gelukkig hebben we een reeks artikelen gemaakt om u te helpen herinneren wat u moet onthouden bij het uitzoeken en kopen van het perfecte paar duurzame veiligheids- en werkschoenen.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken die veiligheids- en werkschoenen in alle soorten en maten produceren. Daarom kan het een jungle zijn om uit te zoeken welk paar het beste voor jou is. Maar waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe schoenen om er zeker van te zijn dat je de eerste keer het juiste paar vindt?

Comfort is de belangrijkste factor

Een veel gebruikt maar zeer waar clich├ę is dat als je voeten goed aanvoelen, je je goed voelt. Je draagt de schoenen 8 uur of meer per dag, week na week – het is geen geheim dat comfort de sleutel is. Het is essentieel dat je je schoeisel perfect past en ze je voeten perfect ondersteunen. Ook is het van belang dat je in het grootste deel van de uren dat je wakker bent, kunt verdragen om je schoenen te dragen. Bij Werken In Style vind je een breed scala aan comfortabele en modieuze werkschoenen voor dames en heren.

Dat betekent natuurlijk niet dat je de veiligheid moet vergeten. Veiligheid is net zo belangrijk als comfort (zo niet meer!), want je schoenen moeten voldoen aan de regels van je werkplek. Koop daarom altijd veiligheids- en werkschoenen die comfortabel zijn en voldoen aan je veiligheidsbehoeften. En nooit het comfort of de veiligheid voor de mode opofferen, want alleen de mode alleen zal je voeten niet beschermen of goed doen voelen.

Investeren in een paar comfortabele schoenen is echter een investering in je gezondheid. Met het perfecte paar, zal je lichaam niet versleten raken op dezelfde manier als met een paar slecht passende schoenen. Ongeacht het budget, de belangrijkste factor bij het kopen van veiligheids- en werkschoenen is dat je voeten op de schoen passen (en vice versa). Je moet nooit compromissen sluiten op het gebied van comfort of veiligheid, alleen maar omdat de schoen goedkoop is. Vooral bij werkschoenen zijn je gezondheid en welzijn van vitaal belang voor je vermogen om op het werk te presteren.

Lees ook: De voor- en nadelen van bewakingscamera’s