Studies hebben aangetoond dat ongeschikte smering 53% van alle lagers uitvalt, een belangrijke oorzaak voor stilstand en onnodige onderhoudskosten die bestaan uit het vervangen van onderdelen. Het werk om de lagers te repareren en te vervangen, de onvoorziene stilstand en de impact van het respecteren van de levering aan klanten. De primaire oorzaak van deze defecten wordt veroorzaakt door vervuiling, stof, vuil en vocht of onvoldoende smering van de lagers.

Inefficiënte manuele smering kan leiden tot oversmering die kan leiden tot indirecte kosten, wat zeer waar is. Verspilling van smeermiddel, milieuproblemen, veiligheidsproblemen of onderhoud en hogere arbeidskosten.

Het automatische smeersysteem helpt om onvoorziene en onnodige kosten te elimineren. Een automatisch smeersysteem smeert vele punten op een machine vanuit een pomp/centrale unit die op een toegankelijke plaats is geplaatst. Specifiek voor mobiele en vaste bouwmachines distribueert een systeem kleine hoeveelheden vet met regelmatige tussenpozen, terwijl uw apparatuur draait, door te allen tijde een consistente hoeveelheid vet over de lagers te verdelen en door afdichtingen die voorkomen dat vuil en verontreinigingen in de lagers infiltreren. Dit in tegenstelling tot de omstandigheden waarin een gebrek aan vet vaak gepaard gaat met manuele smering door de bediener als hij er tijd voor heeft of als hij er zin in heeft.

>>>  Mocht je op zoek zijn naar een specialist in automatische smeersystemen en alle bijbehorende componenten, ga dan naar Anchotech voor meer informatie. <<<

De vele voordelen van het gebruik van een automatisch smeersysteem:

Veiligheid
De veiligheid van het personeel op de werkplek is vandaag de dag essentieel. Een ALS vermindert en voorkomt dat de bediener op de machine klimt en onder de machine doorkruipt of in moeilijk bereikbare gebieden terechtkomt.

Efficiënte smering
Een automatisch smeersysteem brengt tijdens de werking van de machine vet aan, wat betekent dat er minder stilstand is en dat wanneer de lagers in werking zijn, alle interne oppervlakken van de lagers continu worden blootgesteld en er voordelen zijn voor een betere toepassing van het vet.

Betere smering
Het aanbrengen van het vet is efficiënter wanneer het in gemeten hoeveelheden en met korte en frequente tussenpozen wordt verdeeld. Helaas is het door de strenge leverschema’s, de beperkingen van arbeid en het verplaatsen van de apparatuur, onmogelijk om handmatig te smeren. De apparatuur wordt gesmeerd als deze beschikbaar is en als er iemand is die er tijd voor heeft.

Lees ook: B & B-voorvertoningen, teasers en spoilers