Er zijn een aantal vragen die je jezelf misschien wilt stellen voordat je overweegt om naast je fulltime onderwijsopdracht bijlessen te volgen.

Bent u bereid om tijd te investeren in het individualiseren van het werk van de studenten?

Bijles vereist een commitment om een dieper inzicht te krijgen in de sterke en zwakke punten van een kind, en de academische voorkeur en afkeer van een kind, zodat u de sessies op maat kunt maken. U moet de passies en interesses van het kind leren kennen, zodat u materiaal met hoge interesses kunt meenemen naar uw bijlessen. U moet zich veel meer voorbereiden op een bijlesessie vanwege de intensiteit die nodig is.

Voor de beste ervaringen met bijlessen kunt u terecht bij Students Plus bijles.

Ben je klaar voor de uitdaging om een resistent kind voor zich te winnen?

Na een lange dag of week op school wil zelfs een leerling die geen leeruitdaging meemaakt waarschijnlijk niet meer tijd doorbrengen met een andere leerkracht. Dat gevoel is waarschijnlijk meer dan wederzijds voor leerlingen die wat problemen op school hebben gehad. Het kost tijd, geduld, begrip, flexibiliteit en de bereidheid om ze voor zich te winnen!

Het is raadzaam om een uitlaatklep te hebben voor het kanaliseren van eventuele frustraties die je voelt als gevolg van het omgaan met studenten die in eerste instantie misschien niet ontvankelijk zijn voor het hebben van zulke nauwe interacties met een opvoeder. Om een kind dat zich verzet te kunnen engageren, moet je geduld hebben en de situatie in perspectief houden.

Zult u zich comfortabel voelen om in een andere omgeving te werken?

Het onderwijzen van een heel klaslokaal van kinderen met verschillende persoonlijkheden heeft zijn uitdagingen maar ook zijn voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld minder sociale studenten koppelen aan meer zelfverzekerde kinderen om zo teamleidende en interactieve vaardigheden op te bouwen. Dat ondersteuningssysteem voor het opbouwen van de sociale vaardigheden of het zelfvertrouwen van een kind zal er niet zijn in een een-op-een omgeving. Als je in een geïsoleerde omgeving werkt, blijf dan gefocust op de omvang en de volgorde van de kennis en hulpmiddelen die het kind nodig heeft om te slagen in zijn of haar studie. Als ze academische winst maken, zal dit idealiter invloed hebben op hun sociale vaardigheden en hun zelfvertrouwen.

Bent u bereid om een nauwe band te hebben met de ouders van het kind?

Ouders kijken naar u om hun kind te helpen zijn of haar volledige potentieel te bereiken of weer op de rails te krijgen, en ze zullen waarschijnlijk verwachten zeer betrokken te zijn bij het proces. U moet bereid zijn om een voortdurende dialoog met hen te voeren over hun zorgen en verwachtingen. Het is belangrijk om hen op de hoogte te houden van de voortgang, waar u mee bezig bent en hoe zij kunnen helpen om het succes van hun kind voort te zetten. Weet dat deze baan voor de student en de ouders een serieuze verplichting is.

Heb je genoeg leservaring onder de knie?

Het is verstandig om een paar jaar lesgeven in de klas af te ronden voordat je bijles overweegt, omdat je dan ervaring opdoet in de omgang met alle verschillende soorten leerlingen. Je zult in staat zijn om te putten uit strategieën die je met succes hebt gebruikt in de klas met verschillende persoonlijkheden om je te helpen je benadering van klanten te informeren. Dit geeft ook nieuwe docenten de kans om een grotere expertise in hun vakgebied op te bouwen, wat cruciaal is voor succes.

Lees ook: 2 Voordelen van de prijzen op basis van abonnementen