In Zeeland eet je mosselen, in Gouda is het kaas, verse vis smaakt het lekkerst aan de kust en Gelderland is de place to be voor wild. Maar Nederland staat ook bekend om zijn verse en zeer hoogwaardige streekproducten – vaak met internationale faam – en om de vele goede restaurants en topkoks. De producten vormen de basisingrediënten en de inspirerende en creatieve koks maken er gezonde en heerlijke maaltijden van. Ontdek goed en eerlijk eten en maak kennis met de lokale producten uit het Andere Nederland.

Het grote aantal biologische boeren en telers van streekproducten maakt de Veluwe tot een unieke culinaire bestemming in Nederland. Dankzij de hoge concentratie van agrarische bedrijven en onderzoeksinstituten is een deel van de regio zelfs ‘Food Valley’ genoemd. Hier kun je proeven van gecertificeerde streekproducten zoals honing, wijn, bier, ambachtelijk brood en kaas. Alleen producten die lokaal geproduceerd zijn met lokale ingrediënten mogen het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’ dragen. Zo kunnen de producenten een bijdrage leveren aan de verdere verbetering van de kwaliteit van het platteland. Je bent verzekerd van een warm welkom van de vele boeren en telers!

Accommodatie

Na een culinaire dagje in de Veluwe, raden we het je aan om te verblijven in een bungalowpark Veluwe om de dag erop weer met volle gas de dag door te komen voor nog een dagje entertainment in de Veluwe, of gewoon om een ontspannende nachtje in de Veluwe tussen al het wild door te maken. 😉

Wildmenu’s in de Veluwe streek

Met zijn rijke diversiteit aan natuur, flora & fauna, cultureel erfgoed en een schat aan goede restaurants is de schilderachtige Veluwe een van de mooiste bestemmingen van Nederland. Hier vind je iets om al je zintuigen te prikkelen. Na het verkennen van de ongerepte natuur en het spotten van wilde dieren, kun je producten uit de overvloedige voorraadkast van de regio en andere lokale producten proeven in een grote verscheidenheid aan culinaire omgevingen, variërend van Michelin-sterrenrestaurants tot gourmetmarkten.

Geen gebrek aan sterren in de Veluwe

Wat wil je: het beste of het beste? Als je een goede maaltijd wilt, is er genoeg te kiezen, want in het Andere Nederland vind je een uniek aantal uitstekende restaurants. En de lijst met de 500 beste restaurants van Nederland, uitgegeven door restaurantgids Lekker, bevat nog meer fantastische eetgelegenheden in het Andere Nederland…

Lees ook: Voordelen van 3D-visualisatie