De hoofdstad van Nederland is met zijn pittoreske grachtennetwerk, rijke historie en levendige culturele scene een van de meest unieke stadsbestemmingen ter wereld.

Er is een oneindige keuze aan activiteiten in Amsterdam in alle weersomstandigheden, met veel van de meest lonende ervaringen die je kunt vinden als je de goed bewaakte toeristische paden van het centrum verlaat. Dus of je nu een weekend of twee weken op bezoek bent, hier is je essentiƫle checklist van de beste Amsterdamse attracties en niet te missen ervaringen.

Veel van de onderstaande attracties en ervaringen worden gedekt door de I Amsterdam City Card – een handige bezoekerspas waarmee je gratis toegang krijgt tot tientallen musea en attracties, plus gratis openbaar vervoer voor de duur van je verblijf.

Lees hieronder enkele activiteiten die je gedaan moet hebben tijdens j e verblijf in de Nederlandse hoofdstad!

Rondvaart Amsterdam: Door de Amsterdamse grachten

De Amsterdamse grachtengordel, die in de 17e eeuw is aangelegd om de zee op afstand te houden, is de UNESCO-beschermde grachtengordel en is een ongelofelijk mooi gezicht bij dag en nacht – wanneer de bruggen worden verlicht door sprookjesachtige lichten en het hele gebied een magische sfeer krijgt. Drijvend langs de grachten is een geweldige manier om onder het weefsel van de stad door te dringen. Onderweg kom je veel fascinerende feiten te weten, zoals waarom de kantel huizen langs de grachten bekend staan als ‘danshuizen’. Er zijn veel verschillende rondvaarten door de grachten om uit te kiezen, van hop-on-hop-off sightseeing tours tot sfeervolle nachtelijke rondvaarten bij kaarslicht met eten en wijn. Maak een gratis rondvaart met de I Amsterdam City Card of boek een rondvaart online met het Canal Cruise Ticket.

Neem de veerboot naar Amsterdam Noord

Veel bezoekers van Amsterdam komen nooit ten noorden van Amsterdam Centraal Station. Dat is jammer, gezien het bruisende eet-, drink- en cultuurlandschap dat over het water, langs de oevers van het IJ, is ontstaan. Een korte (gratis) veerboottocht brengt je naar een aantal afgifte punten, waaronder de culturele hotspot NDSM, waar je kunt genieten van een groot aantal hippe hangplekken aan het water, frequente festivals en evenementen.

Lees ook: Top 4 dingen die je moet doen tijdens je bezoek aan Port

Ghalib