Velen benaderen het sporten als een taak om zonder veel nadenken te plannen. Ze categoriseren het in hun hoofd als een punch list item, zoals het schoonmaken van hun toiletten of boodschappen doen. Echter, het nemen van een lukrake benadering van fitness zal vaak slechte of beperkte resultaten opleveren. In tegenstelling tot andere dagelijkse basistaken, vereist oefening een geslepen techniek om de gewenste resultaten te bereiken. Personal trainers kunnen een trainingsroutine, een maaltijdplan en een algemene strategie ontwikkelen om de doelen van hun klanten te bereiken. De voordelen van een personal trainer zijn talrijk.

AANGERADEN:  Bij personal trainer Haarlem bieden ze je een gratis proefles aan om te zien wat voor training bij je past. Meld je nu aan!

Zie sneller betere resultaten

Als ze aan hun lot worden overgelaten, eindigen veel mensen op een cardiotoestel in de sportschool of gaan lusteloos van het ene toestel naar het andere. Een personal trainer kan ervoor zorgen dat het individu zijn tijd besteedt aan het uitvoeren van de juiste oefeningen met de juiste apparatuur. Personal trainers zijn ook ideaal voor mensen die slechts een beperkte hoeveelheid tijd per week aan de sportschool kunnen besteden. Een personal trainer kan zijn tijd maximaliseren om resultaten te zien.

Vermijd blessures

Als een persoon probeert een gymnastiektoestel te gebruiken dat hij of zij niet kent, is de kans groot dat hij of zij een verkeerde vorm heeft. Het heffen van gewichten zonder de juiste vorm is een recept voor blijvende of ernstige verwondingen. Een personal trainer kan mensen de juiste vorm aanleren en deze tijdens de oefeningen corrigeren, waardoor het risico op blessures wordt verkleind.

Vet verliezen en meer spieren krijgen

De meeste mensen die aan een fitnesstraject beginnen, willen vet verliezen, spieren opbouwen of beide. Er zijn echter niet veel mensen die weten hoe ze dat moeten doen. Ze kunnen te lang aan cardio en te weinig tijd aan krachttraining besteden of andersom. Een personal trainer kan mensen helpen een goed evenwicht te vinden om vet te verbranden terwijl ze magere spieren opbouwen.

Doorbreek plateaus

Zelfs de meest ervaren gymnastiekganger zal het gevreesde plateau tegenkomen. Zodra het individu stopt met het zien van resultaten, zal zijn of haar stimulans om naar de sportschool te blijven gaan afnemen en kan hij of zij helemaal stoppen met trainen. Een personal trainer kan nieuwe technieken identificeren om het plateau te overstijgen en tegelijkertijd de individuele motivatie behouden.

Lees ook: Inzicht in de voordelen van het automatische smeersysteem