Er zijn een aantal voordelen van een particuliere ziektekostenverzekering. De particuliere dekking geeft je doorgaans toegang tot meer medische hulpmiddelen, kortere wachttijden in het ziekenhuis en een ruimer aanbod van specialistische behandelingen, evenals een eigen kamer.

Premies kunnen duur zijn en de kosten stijgen elk jaar. Typerend is dat de zorgverzekering premies meestal met ongeveer 3 tot 5 procent per jaar stijgen, deels vanwege de stijgende kosten van de behandeling, deels omdat mensen langer leven.

Als je je  afvraagt of een particuliere medische dekking het geld waard is of niet, dan vind je hier een overzicht van de voordelen en kun je op Vergelijk Zorgverzekering 2020 checken welke verzekering het beste bij jou past.

Voordelen

Als je de privé route volgt, heb je direct toegang tot de zorg op aanvraag. Vertrouwen op de NHS kan betekenen dat je zeer lang moet wachten op behandeling, vooral voor de zeldzame ziekten die specialistische expertise vereisen.

Bovendien heb je toegang tot een breder scala aan middelen. Particuliere ziekenhuizen bieden een grote selectie van behandelingen, van de meest eenvoudige tot de meer gespecialiseerde, en kunnen u doorlopende herstelbehandelingen geven, zoals fysiotherapie, waarvan er veel niet altijd direct beschikbaar zijn wanneer u op de staat vertrouwt.

In sommige gevallen kun je misschien een behandeling krijgen die helemaal niet beschikbaar is op de NHS omdat het te duur is of niet is goedgekeurd in de staatsziekenhuizen.

Het kopen van macht betekent meer keuze en meer privacy. Je kunt je eigen ziekenhuis kiezen, je eigen dokter, en je krijgt je eigen privé kamer.

Lees ook: Handige tips voor Escape Room Games

Het beste van je geld krijgen

Naarmate mensen ouder worden, worden ze geclassificeerd als hoger risico voor verzekeringsmaatschappijen. Als je naar een nieuwe verzekeraar gaat, is het minder waarschijnlijk dat deze een bestaande aandoening dekt.
In sommige gevallen kun je de kosten van je premie verlagen door gebruik te maken van geen schadekortingen, afhankelijk van de aanbieder.

Het is ook mogelijk voor nieuwe klanten om te kiezen voor een hoog niveau zonder claims korting, maar ze zullen waarschijnlijk weinig ruimte hebben om dit tarief in de toekomst te verbeteren.

Het is de moeite waard om rond te shoppen, met een paar aanbieders te praten en via vergelijkingssites na te gaan welke prijzen er voor je beschikbaar zijn voordat je een beslissing neemt.