Wanneer we kiezen voor een zonne-energiesysteem, overwegen we slechts twee opties. De eerste is on-grid en de tweede is off-grid zonne-energiesysteem. Beide systemen zijn nuttig voor in tijden dat je voldoende zonlicht hebt. Zodra de zon minder fel is, in de nacht of in het regenseizoen, zijn deze systemen niet nuttig en heb je andere energieopties nodig.

De oplossing voor dit probleem zijn de hybride zonne-energiesystemen waarbij zonnepanelen worden gebruikt. Over het algemeen zijn de hybride zonne-energiesystemen de systemen die twee hernieuwbare energiebronnen combineren, zoals zon en wind. Vervolgens wordt er op zonnige dagen energie opgewekt door middel van zonne-energie en als er weinig zon is, maar wel wind, kan er energie door middel van zonne-energie worden opgewekt. Onlangs zijn de hybride zonne-energiesystemen echter van configuratie veranderd. Nu zijn het vaak zonne-energiesystemen die zijn aangesloten op accu’s om de opgewekte energie op te slaan.

De hybride zonne-energiesystemen hebben verschillende voordelen. Laten we eens kijken naar een paar ervan.

Continue stroomvoorziening

De hybride zonne-energiesystemen leveren continu stroom, zonder enige onderbreking, omdat de aangesloten accu’s de energie opslaan. Dus, wanneer er een stroomstoring is, werken de accu’s als omvormer om u te voorzien van back-up. Dit is ook het geval ’s avonds of ’s nachts, wanneer er geen zon is en er geen energie wordt opgewekt; de accu’s zorgen voor de back-up en de levensduur gaat zonder enige onderbreking door.

Maak optimaal gebruik van de hernieuwbare bronnen

Omdat de accu’s zijn aangesloten op het systeem om de energie op te slaan, is er geen verspilling van de overtollige energie die op heldere zonnige dagen wordt opgewekt. Deze systemen maken dus op de beste manier gebruik van de hernieuwbare energie, slaan energie op een goede dag op en gebruiken de opgeslagen energie op een slechte dag. Het evenwicht wordt bewaard.

Lage onderhoudskosten

De onderhoudskosten van de hybride zonne-energiesystemen zijn laag in vergelijking met de traditionele generatoren die diesel als brandstof gebruiken. Er wordt geen brandstof gebruikt en ze hebben geen frequent onderhoud nodig.

Hoog rendement

De hybride zonne-energiesystemen werken efficiënter dan de traditionele generatoren die de brandstof onder bepaalde omstandigheden verspillen. Hybride zonne-energiesystemen werken efficiënt in alle soorten omstandigheden zonder brandstof te verspillen.

Beheer van de lading

In tegenstelling tot traditionele generatoren, die een hoog vermogen leveren zodra ze worden ingeschakeld, beheren de meeste hybride zonne-energiesystemen de belasting dienovereenkomstig. Een hybride zonnesysteem kan een technologie hebben die de energievoorziening aanpast aan de apparaten waarop ze zijn aangesloten, of het nu gaat om een airconditioner die veel stroom nodig heeft of een ventilator die minder stroom nodig heeft.

Lees ook: Hoe is bobsleeën uitgevonden?