Motorchips zijn elektronisch geprogrammeerde onderdelen van uw motor die werken om de prestaties van uw voertuig te beperken om veiligheidsredenen en in verband met de consistentie. Het afstemmen, of herprogrammering, van de chip houdt in dat deze limieten om verschillende redenen worden gewijzigd. Hoewel het afstellen van uw motorchip ertoe kan leiden dat uw voertuig gevoeliger wordt voor brandstoffen van lage kwaliteit of meer onderhoud nodig heeft, zijn er ook een aantal voordelen aan verbonden. Door te begrijpen wat de motor chip tuning te bieden, kan het u helpen bij het beslissen of het de juiste keuze is voor uw voertuig of niet.

Snellere bak

De meest voorkomende reden voor het chiptuning Mercedes is het verhogen van het vermogen dat uw Mercedes motor levert. Standaard chips beperken het vermogen van de motor om redenen van consistentie en zorgen ervoor dat het voertuig goed presteert onder een verscheidenheid aan verschillende omstandigheden. Echter, de chip kan worden opnieuw worden ingesteld om de brandstof- en luchtinlaat van een motor te veranderen. Waardoor een hoger vermogen en dus hogere snelheden mogelijk zijn.

Bespaart je geld

Aan de andere kant van de medaille kan ook de brandstof- en luchtinlaat van uw motor worden aangepast, om zo efficiënt mogelijk gebruik van uw brandstof te garanderen. Dit kan de totale hoeveelheid brandstof die u gebruikt tijdens het rijden verminderen en u geld besparen op de lange termijn, omdat u uw auto niet zo vaak hoeft bij te vullen zoals gewoonlijk. Dit brengt echter wel kosten met zich mee: u zult niet in staat zijn om het vermogen en de efficiëntie van uw voertuig tegelijkertijd te verhogen, dus u moet een afweging maken tussen snelheid en efficiëntie.

Makkelijk

Prestatie verhogende chips zijn verkrijgbaar bij de meeste autowinkels en autoschadeherstelbedrijven. Het installatieproces is niet vreselijk complex, wat betekent dat als u enige kennis van de werkende auto hebt, kunt u uw motorchip zelf thuis afstellen. Echter om veiligheidsredenen is het beste om een deskundige in te schakelen. Omdat het onjuist afstellen van de motor kan leiden tot een aantal problemen, waaronder kostbare schade aan de motor zelf. Het is belangrijk op te merken dat, aangezien het proces niet zo complex is, het hebben van een professionele afstelling van uw voertuig niet verschrikkelijk duur is. De kosten zullen natuurlijk variëren afhankelijk van het merk en model van uw auto, maar is betaalbaar voor de meeste autobezitters.