Het verliezen van je autosleutels kan erg stressvol zijn. Ineens realiseer je je dat je niet kunt gaan waar je moet gaan…wat doe je nu? Het eerste wat je moet doen is kalm blijven, als de sleutels echt verloren zijn, kan een slotenmaker je meestal binnen 10-30 minuten weer in je auto krijgen als ze eenmaal aangekomen zijn.

Het vervangen van autosleutels kan op een paar verschillende manieren.

  • Je kunt naar de dealer gaan – Duurste optie, niet voor noodgevallen
  • Doe het zelf – Hebben het gereedschap en de kennis nodig maar nog steeds mogelijk
  • Bel een slotenmaker – Kan er snel zijn, krijgt de klus geklaard, minder duur dan de dealer.

Wat voor soort autosleutels heb je verloren?

Je slotenmaker laten weten welk type autosleutels je hebt, is een ander belangrijk stuk informatie dat ze moeten hebben om de klus met optimale effici├źntie te klaren.

Lees ook: Plaatsen voor extra elektrische uitgangspunten om te overwegen in je nieuwbouw of woningrenovatie

Wat moet ik doen als mijn autosleutels verloren zijn?

Je volgende stap is om een betrouwbare slotenmaker te bellen. Hun taak zal zijn om het sluitsysteem te herprogrammeren om de oude sleutels onbruikbaar te maken en in sommige gevallen ook de deursloten en het contact te herconfigureren – afhankelijk van de leeftijd van het voertuig.

Je zult een paar stukjes informatie moeten verzamelen om het proces soepeler te laten verlopen, zodat de slotenmaker je weer in je voertuig kan plaatsen. Voordat de taak kan worden gedaan, zul je moeten verstrekken:

  • Merk en model van het voertuig
  • Voertuig registratienummer
  • Voertuig identificatienummer (VIN)
  • Persoonlijke identificatie
  • Je huidige locatie

Waarom hebben we al deze informatie nodig om een sleutel te maken/repareren?

Een deel van autosleutel reparatie is technisch, in principe om de sleutel te kunnen herprogrammeren. Maar we willen er ook zeker van zijn dat je de eigenaar van het voertuig bent. Stel je voor dat slotenmakers niet zouden controleren of je de eigenaar van het voertuig bent… iedereen zou een slotenmaker kunnen bellen om in bijna elke auto te stappen die ze maar willen.