Het aanschaffen van alleen een basis autoverzekering helpt je om aan je wettelijke verplichtingen te voldoen en is minder duur dan andere polisopties, maar het kan zijn dat je vindt dat het je vermogen niet voldoende beschermt.

Het nemen van je risico’s en het rijden zonder verzekering kan niet alleen leiden tot problemen met de wet, maar kan ook leiden tot ernstige financiĆ«le problemen als je een ongeluk veroorzaakt. Ga naar Horn FD voor meer advies hierover.

Het kopen van een basis autoverzekering is beter dan het nemen van je kansen en het rijden met een onverzekerd voertuig. Toch, als je het je kunt veroorloven om dit te doen, kun je overwegen om een verzekering met extra dekking af te sluiten.

Voordelen van de Basis Autoverzekering

Voor degenen die het financieel moeilijk hebben om te voldoen aan de wettelijke vereisten van de staat voor autoverzekeringen, zijn er enkele voordelen aan de aankoop van een eenvoudige basis autoverzekering die voldoet aan de staatsverordeningen.

  • Hoe meer dekking en soorten verzekeringen je toevoegt aan je polis, hoe meer je betaalt in termen van je jaarlijkse premie.
  • Je zou jezelf kunnen beschermen tegen een kostbare rechtszaak in het geval dat je een ongeluk veroorzaakt door een basis autoverzekering bij je te dragen.
  • Als je auto weinig waard is, kan de aankoop van alleen een basisautoverzekering voor jou financieel de slimste beslissing zijn.

Nadelen van de Basis Autoverzekering

Ondanks het feit dat het voldoet aan de wettelijke minimumeisen van de staat, zijn er verschillende redenen waarom je meer dan de basis autoverzekering zou moeten afsluiten als je financieel in staat bent om dit te doen.

  • De basis autoverzekering dekt geen schade aan je auto of de vervangingskosten als je auto in totaal is. Dit kan voor jou een hoop geld opbrengen, vooral als je auto veel geld waard is.
  • Zelfs als je het ongeluk niet veroorzaakt, ben je niet beschermd als je wordt aangereden door een onverzekerde automobilist. Het kan zijn dat je moet betalen voor je eigen reparaties of voor een nieuw voertuig, ondanks het feit dat je niet in de fout bent gegaan.
  • Je wordt niet gedekt door een basis autoverzekering in geval van verlies door andere middelen dan een ongeval, inclusief diefstal, schade door een vallende boom, brandschade of overstromingsschade.
  • Als je jouw auto nog niet in bezit hebt en betalingen aan een bank blijft doen voor een autolening, moet je waarschijnlijk een aanrijdingsdekking boven de basisdekking meenemen.

Lees ook: Voordelen van (online) gokken