Ja, Escape Rooms zijn goed voor de gezondheid. Nee, niet zoals boerenkool of glutenvrije donuts. Escape Rooms zijn goed voor je hersenen, je relaties, je werkprestaties en nog meer! Oké, dat is geweldig, maar wat is een vluchtkamer? In wezen is het een normaal uitziende kamer met veel puzzels en hersenkrakers. Je hebt een uur om ze allemaal op te lossen en uiteindelijk te ontsnappen aan de kamer waarin je je bevindt.

Het is moeilijk om gezond te blijven deze dagen en het lijkt bijna te veel gevraagd om iets dat leuk en goed voor je is. Maar kijk niet verder! Sky High Escape Room is de nieuwste rage, en het is duidelijk te zien waarom met alle gezondheidsvoordelen verweven met gewoon genieten.

Je kan niet ontsnappen aan die feiten!

Hier hebben we een paar redenen opgesomd waarom vluchtkamers uw algehele gezondheid ten goede komen.

Ontsnappingskamers zijn goed voor uw gezondheid omdat elke puzzel die u oplost een kleine traktatie is voor uw hersenen.

Om het simpel te zeggen, het voelt zo goed om te winnen! Puzzels zijn bekend om de dopamine niveaus in de hersenen te spijkeren. Dopamine is een natuurlijk voorkomende neurotransmitter die je hersenen vrijgeeft om positieve acties te stimuleren. Tijdens het puzzelen laat het brein dopamine vrijkomen als reactie op een doorbraak in succes (ooit een puzzel van 1000 stukjes voltooid?). Dit geeft ons een direct gevoel van voldoening en is de reden waarom we mensen in de vluchtkamers zien vechten om degene te zijn die de code invoert of de sleutel omdraait.

Voordelen van dopamine zijn onder andere:

  • Positieve stemming
  • Scherpere concentratie
  • Verbeterd geheugen
  • Verhoogde sociale vaardigheden

De hersenen houden ervan als we puzzels oplossen en versterken deze activiteit met een instroom van dopamine die je letterlijk een scherpere leerling maakt. Het brein verlangt naar meer dopamine, wat je motiveert om steeds meer moeilijke uitdagingen en puzzels op te lossen! Dit is de reden waarom mensen vaak jeuk hebben om het volgende beste ontsnappingsavontuur te vinden.

Oefen met je communicatieve vaardigheden

Je zit een uur lang opgesloten in een kamer met vrienden/familie. De kans is groot dat je met elkaar moet praten als je een kans wilt maken!

Je team moet samenwerken om alle puzzels op te lossen en de kamer te verlaten. Om dit te doen, zul je effectief moeten communiceren elk detail van de kamer. Je zult ook moeten luisteren naar andere spelers. Dit geeft de mogelijkheid om de waarde van de bijdragen van anderen te zien. Als je klaar bent (of je nu ontsnapt of niet) kun je deze ervaringen overbrengen naar je dagelijkse leven en zul je het makkelijker vinden om te communiceren in het algemeen.

Oefening baart kunst!

Ontsnappingskamers komen uw algemene stemming ten goede

Al die kleine doorbraken laten dopamine in je hersenen vrij, en al die kleine vrijgaven van dopamine tellen op en hebben een positieve invloed op je algemene stemming en mentaliteit. Deze kleine doses bevrediging helpen je om je minder vermoeid en energieker te voelen, minder teruggetrokken en socialer, minder glas-halfvol en meer glas-halfvol. Complete ontsnappingskamers regelmatig en de mensen om je heen zullen een positieve verandering in de persoonlijkheid opmerken – dat zal je ook doen!

Lees ook: 2 Voordelen van de prijzen op basis van abonnementen