Bij een grote vraag is er een groot aanbod. Met meer en meer mensen op zoek naar een e step, hebben bedrijven die ze produceren zich vermenigvuldigd als konijnen, en anderen voegen zich bij hen op dit moment. Dit betekent dat jij, de koper, nu honderden opties hebt om uit te kiezen, van low-end, goedkope e-steps tot prestatie- en off-road-georiënteerde e-steps. Dus, welke is het beste voor jou? Nou, alleen jij kunt dat beslissen, maar wij geven je een hand met een gids die je een handje helpt met de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je die bestelling plaatst.

Ga je een e step kopen, dan is het handig om alvorens te beslissen welk prestatieniveau voor jou de juiste keuze is. Hierbij moeten enkele concepten worden besproken, zoals kracht en bereik. Laten we ze een voor een bespreken.

Kracht

De elektromotor van een e-step kan een vermogen hebben van slechts 250W of 6.720W. De meeste e-steps bieden echter een vermogen van ongeveer 500W en 2000W, afkomstig van één of twee elektrische motoren in het wiel of de wielen. Een krachtige elektromotor is handig wanneer je woon-werkverkeer een steilere helling heeft of wanneer je lange, rechte stukken glad asfalt met weinig verkeer aflegt, wanneer je sneller op topsnelheid wilt komen – of een bepaalde kruissnelheid waarmee je tijd kunt besparen en je bestemming kunt bereiken zonder te laat te komen.

Bereik

Probeer na te denken over hoe je de e-step gaat gebruiken. Is je woon-werkverkeer vrij lang? Dan wil je misschien een elektrische step die is uitgerust met een grotere batterij. Natuurlijk verhoogt het kiezen voor een grotere accu niet alleen de kosten, maar voegt ook meer gewicht toe aan de mix, iets wat we in de volgende sectie zullen bespreken. Als je echter van plan bent om de e-step in het weekend te gebruiken voor een milde wandeling door het park, dan heb je niet per se een lange-afstandsscooter nodig.

Ook het opladen is hier belangrijk. Als je van plan bent om je e-scooter dagelijks te gebruiken, kies dan voor een die sneller laadt (3-4 uur).
Zo niet, dan kun je er een kiezen die een beetje meer tijd nodig heeft om op te laden, omdat je het niet zo vaak nodig hebt.

Lees ook: Handige tips voor Escape Room Games